Nak Gaji Setiap 21 hb Part Time Dari Rumah?


SILA MASUKKAN NAMA & EMAIL ANDA UTK SAYA MEMBERIKAN MAKLUMAT LENGKAP!

Nama

No.Telefon

Emel

Thursday, 20 February 2014

Suri Rumah Siber vs Suri Rumah Tradisional

Teks:Nur Balqis Qahira
Foto : Google

Suri Rumah Tradisional

Wanita tradisional khususnya nenek dan ibu kita dahulu menjana pendapatan melalui penghasilan pelbagai kraftangan(bagi yang berkemahiran).Kraftangan tersebut dijual kepada jiran-jiran dan pasarannya agak terhad iaitu di sekitar kampung sahaja.Selain menghasilkan kraftangan,mereka juga mengambil upah membasuh pakaian,menjaja kuih muih dari rumah ke rumah,mengambil upah mengasuh anak orang lain,mengambil upah menanam padi dan sebagainya.

Sekadar Gambar Hiasan


Suri Rumah Siber

Sekarang,penghasilan kraftangan semakin berkembang.Pasaran bukan hanya di sekitar tempat tinggal sahaja.Kita sekarang berada dalam zaman IT.Zaman segalanya di hujung jari.Generasi Y.Zaman yang mempunyai kemudahan dan teknologi canggih hanya dengan kuasa klik di hujung jari.Dengan hanya melalui kuasa hujung jari,masyarakat kini khususnya suri rumah mampu menjana pendapatan dan pasaran juga turut meluas.

Sekadar Gambar HiasanSuri rumah perlu melengkapkan diri dengan ilmu teknologi maklumat supaya tidak ketinggalan dalam arus pembangunan yang kian pesat dari semasa ke semasa.Pentingnya celik IT supaya suri rumah mampu menjana pendapatan hanya dari rumah.Bekerja dari rumah bukan sesuatu yang asing lagi dalam kalangan masyarakat pada masa kini malah ia adalah satu trend bagi kaum ibu.

Matlamat bekerja dari rumah ialah mahu menjaga anak sendiri tanpa memerlukan khidmat pengasuh setiap masa dan mampu menjana pendapatan yang lumayan.Dengan hanya berbekalkan laptop/gadget dan talian internet sudah cukup untuk mencari peluang menjana pendapatan dari rumah.Tidak perlu pening memikirkan produk sendiri kerana sangat ramai pemilik bisnes yang menawarkan program dropship atau reseller.

Tidak memerlukan modal yang tinggi.Malah,ada pemilik bisnes yang tidak mengenakan sebarang yuran untuk mendaftar menjadi salah seorang agen dropship atau reseller.Anda hanya menjadi orang tengah dan menerima komisen dari jualan anda.Biasanya,pemilik bisnes memberikan komisen 20% hingga 50% kepada agen dropship.Agen dropship juga tidak perlu mengawal stok dan mengepos tempahan kepada pelanggan.Semuanya diuruskan oleh pemilik bisnes.Agen dropship hanya menjalankan pemasaran untuk mendapatkan jualan.Masa juga fleksibel,mengikut masa sendiri.Dan yang paling best,semuanya dari rumah anda asalkan ada laptop/komputer dan juga talian internet.

Selain itu,terdapat juga suri rumah yang bekerjaya sebagai penulis seperti penulis novel,penulis majalah,penulis buku,penterjemah,editor majalah dan pereka bentuk web.Malah,ramai yang bermula dari penulisan di blog.

Manfaatkan apa yang ada.Blog adalah percuma sahaja.Begitu juga dengan facebook dan laman sosial yang lain.Aplikasikan laman sosial untuk menjana pendapatan dengan etika yang betul.

Sekadar Gambar Hiasan

Bagi yang sedia ada menjadi suri rumah,apa kata jadikan status tersebut untuk anda untuk bekerja dari rumah atau menjana pendapatan dari rumah.Kalau tiada kemudahan seperti laptop/komputer dan talian internet,anda boleh mula menabung untuk membeli kelengkapan tersebut.

Bekerja dari rumah tidak sama seperti bekerja di pejabat kerana di rumah kita bekerja dikelilingi anak-anak yang sedang membesar dan juga urusan rumah tangga.Ia juga memerlukan perancangan yang teliti dan jadual waktu untuk memudahkan pengurusan masa.Kalian juga boleh mengutip pengalaman suri rumah-suri rumah terdahulu yang telah berjaya menjana pendapatan yang lumayan dari rumah di samping menjadi pengurus rumah tangga profesional melalui pembacaan ebook ini.

Sila klik pada gambar untuk maklumat lanjut mengenai panduan bekerja dari rumah!

Bagi yang masih tercari-cari idea bisnes dari rumah,ebook ini sangat sesuai untuk anda.Antara yang terkandung dalam ebook ini ialah 101 idea bisnes dari rumah,strategi pemasaran secara offline dan online,khidmat pelanggan online,strategi pemasaran gaya Rasulullah,rahsia bisnes Siti Khadijah dan pengalaman usahawan berjaya.


Miliki Sekarang!

RM60  RM50 sahaja

Bab 1: 101 Idea Home-Based Bisnes
Bab 2: Mula Bisnes Tanpa Modal
Bab 3: Rancang, Sasar Matlamat
Bab 4: Strategi Pemasaran Online
Bab 5: Strategi Pemasaran Offline
Bab 6: Operasi Dari Rumah
Bab 7: Khidmat pelanggan Online
Bab 8: Produk Digital vs Produk Fizikal
Bab 9: Strategi Pemasaran Gaya Rasulullah
Bab 10: Rahsia Bisnes Siti Khadijah
Bab 11: Pengalaman Usahawan SuksesManfaatkan blog untuk berkongsi kepakaran anda dengan pengguna internet di samping menjana pendapatan.

Anda suka menulis tentang apa?Apa kemahiran dan kepakaran anda?

Anda suka menulis tentang pendidikan awal kanak-kanak?

Kraftangan?

Undang-undang kekeluargaan?

Motivasi diri?

Jahitan?

Perbankan?

Membuat kek?

Dan sebagainya.

Manfaatkan kemahiran dan kepakaran anda melalui penulisan di blog.


(Sumber foto:BERITA HARIAN 05/12/2013)

Kami menawarkan kelas-kelas berikut 100% secara online untuk membantu menambah nilai hidup masyarakat khususnya suri rumah dan suri bekerjaya untuk menjana pendapatan sampingan hanya dari rumah sahaja.

1. Kelas online asas bina blog penulisan - belajar menulis cara santai tapi masih mengekalkan bahasa melayu formal. Salah satu cara menarik minat pembaca suka baca dan bertandang. Bina tapak awal memperkenalkan diri pada pembaca/bakal pelanggan. Teknik tulisan yang mempengaruhi pembaca datang dan datang lagi. Bergabung dengan lebih ramai blogger di akademi kami, kini sudah menghampiri 400 blog untuk membantu aliran trafik ke blog. Belajar mengetahui teknik yang betul, apa yang kita suka tulis dan cara konsisten untuk terus aktif menulis di blog. Bagi yang sudah ada blog, tapi masih tiada idea menulis juga dialu-alukan untuk sertai kelas ini.

2. Kelas online asas blog fanpage mula bisnes - bagi yang mahu mulakan bisnes online tapi tidak tahu cara. Mahu mula berbisnes tapi masih tiada produk. Belajar urusniaga mudah dengan mnggunakan medium percuma blog, fnpage, fb. Belajar menjana pendapatan awal bermula RM10, tingkatkan lagi RM20, RM50, RM100 dan seterusnya (tertakluk kepada kerajinan dan konsisten masing-masing). Kelas yang sangat sesuai untuk suri bekerjaya yang sangat sibuk, suri rumah sepenuh masa dan bagi mereka yang mahu buat secara sambilan atau sepenuh masa. Belajar membuat blog kedai online, belajar menulis konsisten, buat borang tempahan, jenis-jenis entri blog, buat fan page, belajar buat pautan antara blog untuk aliran trafik.

3. Kelas beriklan di mudah.my - mudah.my merupakan medium promosi online secara percuma. Belajar teknik beriklan dengan betul di situ.

4. Kelas penulisan kreatif - bagi yang bercita-cita menulis cerpen. Belajar menulis cerpen dahulu sebelum menulis novel. Apabila sudah pandai tulis cerpen, insya Allah boleh menulis novel.

5. Rakan niaga / pengurus online akademi - Kami buka penyertaan ini kepada mereka yang mahu memulakan bisnes online tapi tiada produk untuk diniagakan. 3 produk utama akademi iaitu kelas online, produk digital ebook dan pakej iklan. Kesemuanya atas talian. Tiada stok yang perlu disimpan, juga tidak memerlukan modal tinggi. Hanya berbekalkan komputer dan talian internet.

6. Kelas urus niaga akaun bisnes kecil WAHM SOHO - bagi mereka yang mahu belajar mengurus akaun bisnes.

Bagaimana kelas ini dijalankan?

Kelas berbentuk toturial ini dijalankan sepenuhnya secara online (atas talian). Peserta akan diberikan ebook rujukan iaitu ebook belajar asas blog. Peserta akan dimasukkan dalam group kelas di facebook. Komunikasi adalah secara one to one (personal coaching) melalui pm di facebook atau group kelas. Nota dan toturial bergambar disediakan di dalam group kelas tersebut.

Jadual kelas adalah fleksibel, ikut masa peserta sendiri bila mahu belajar. Pertanyaan dan soalan boleh dilontarkan terus kepada guru online melalui message di facebook. Peserta hanya perlu rajin menyiapkan tugasan yang diberikan dan rajin bertanya dan berhubung dengan guru jika ada soalan yang ingin diajukan.

Tugasan yang diberikan adalah sepenuhnya terus membantu peserta menyiapkan blog masing-masing. Dengan ini peserta tidak perlu mengambil masa lain lagi untuk menyiapkan semula blog mereka.

Peserta dan guru online hanya berhubung secara online sahaja. Hanya perlu ada kelengkapan gadget iaitu laptop atau komputer dan talian internet. Malah jika ada telefon canggih juga satu kelebihan kepada protege untuk membuat tugasan terus walau di mana pun mereka berada.

Ini adalah langkah awal, kami sediakan berdasarkan permintaan demi permintaan.

Untuk maklumat lanjut,sila klik sini:KELAS ONLINE

atau hubungi pengurus online 010-7790237 (sms/whatsapp/telegram)

______________________________________________________________________

Ebook Panduan Menjana Wang Di Rumah Untuk Wanita

Hanya RM50 RM20 sahaja

Sila klik butang tempahan di bawah untuk PENGHANTARAN SEGERA!


HUBUNGI KAMI DI SINI atau sms/whatsapp/telegram : 010-7790237


_________________________________________________________________________PELAJARI 149 RAHSIA PERNIAGAAN INTERNET DARI PAKAR PERNIAGAAN INTERNET DR IRFAN KHAIRI!

Jika ada sebarang komen, pendapat atau pertanyaan, sila tinggalkan di ruang komen di bawah .

No comments:

Post a Comment

NAK INCOME SETIAP 21HB DARI RUMAH??

Sila masukkan NAMA,EMEL & No.Telefon anda untuk membolehkan saya menghantar maklumat lengkap.

Nama

No.Telefon

Emel

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...