Nak Gaji Setiap 21 hb Part Time Dari Rumah?


SILA MASUKKAN NAMA & EMAIL ANDA UTK SAYA MEMBERIKAN MAKLUMAT LENGKAP!

Nama

No.Telefon

Emel

Monday, 10 February 2014

Surirumah Perlu Celik IT

Teks:Nur Balqis Qahira
Foto:Google


Wanita yang sudah berkahwin dan mempunyai anak serta tidak bekerja makan gaji atau tiada sumber pendapatan sendiri di rumah adalah suri rumah sepenuh masa.Mereka hanya menumpukan sepenuh perhatian terhadap pengurusan rumah tangga.

Manakala,wanita yang menguruskan rumah tangga dan dalam masa yang sama menjana pendapatan dari rumah adalah wanita yang bekerja dari rumah(Work At Home Mom).Tugasnya lebih mencabar.Ia memerlukan ketahanan mental dan fizikal yang kuat.Bekerja dari rumah tidak sama seperti situasi bekerja di pejabat.Di pejabat,pekerja hanya menumpukan sepenuh perhatian kepada skop tugasan yang perlu diselesaikan.Berbanding bekerja di rumah,selain bekerja dikelilingi oleh anak-anak kecil yang memerlukan sepenuh perhatian setiap masa,pengurusan rumah tangga juga perlu diselesaikan.

Namun begitu,bekerja dari rumah a.k.a Work At Home Mom(WAHM) menjadi pilihan ramai wanita pada masa kini dan ia menjadi trend para ibu.

Matlamat utama ialah mahu menjaga anak-anak sendiri di samping menjana pendapatan dari rumah.

Sedang merancang mahu bekerja dari rumah,baca ini:PANDUAN JANAWANG DARI RUMAH UNTUK WANITA

Seiring dengan perkembangan teknologi maklumat pada masa kini,suri rumah perlu melengkapkan diri dengan kemahiran berkaitan dengan teknologi maklumat.Ia sangat penting untuk membantu menjana pendapatan dari rumah.

Pada masa kini,menjana pendapatan melalui bisnes online bukan sesuatu perkara yang asing lagi.Hanya di hujung jari.Berbekalkan laptop/gadget dan internet sahaja sudah boleh menjana pendapatan dengan cara yang beretika.Tidak perlu modal yang besar.

Sekarang,ramai pemilik bisnes online yang menawarkan program dropship atau dikenali sebagai reseller.Ada yang mengenakan yuran pendaftaran dan ada yang 100% tanpa modal.Bebas memilih mahu mempromosikan barangan apa dan 100% atas talian.

Agen hanya menjadi orang tengah di antara pemilik bisnes dan pelanggan.Biasanya,pemilik bisnes akan memberikan komisen 20% hingga 50% kepada agen.

Pentingnya celik IT supaya mampu menjana pendapatan dari rumah seperti wanita yang bekerja di luar rumah.Selain bisnes online,ada juga penulis,penterjemah dan lain-lain kerjaya yang dijalankan hanya dari rumah sahaja.

Bagi wanita yang sedang mencari peluang untuk menjana pendapatan dari rumah dan tidak tahu dari mana mahu bermula,kalian boleh menyertai kelas-kelas online seperti berikut:

1. Kelas online asas bina blog penulisan - belajar menulis cara santai tapi masih mengekalkan bahasa melayu formal. Salah satu cara menarik minat pembaca suka baca dan bertandang. Bina tapak awal memperkenalkan diri pada pembaca/bakal pelanggan. Teknik tulisan yang mempengaruhi pembaca datang dan datang lagi. Bergabung dengan lebih ramai blogger di akademi kami, kini sudah menghampiri 400 blog untuk membantu aliran trafik ke blog. Belajar mengetahui teknik yang betul, apa yang kita suka tulis dan cara konsisten untuk terus aktif menulis di blog. Bagi yang sudah ada blog, tapi masih tiada idea menulis juga dialu-alukan untuk sertai kelas ini.

2. Kelas online asas blog fanpage mula bisnes - bagi yang mahu mulakan bisnes online tapi tidak tahu cara. Mahu mula berbisnes tapi masih tiada produk. Belajar urusniaga mudah dengan mnggunakan medium percuma blog, fnpage, fb. Belajar menjana pendapatan awal bermula  RM10, tingkatkan lagi RM20, RM50, RM100 dan seterusnya (tertakluk kepada kerajinan dan konsisten masing-masing). Kelas yang sangat sesuai untuk suri bekerjaya yang sangat sibuk, suri rumah sepenuh masa dan bagi mereka yang mahu buat secara sambilan atau sepenuh masa. Belajar membuat blog kedai online, belajar menulis konsisten, buat borang tempahan, jenis-jenis entri blog, buat fan page, belajar buat pautan antara blog untuk aliran trafik.

3. Kelas beriklan di mudah.my - mudah.my merupakan medium promosi online secara percuma. Belajar teknik beriklan dengan betul di situ.

4. Kelas penulisan kreatif - bagi yang bercita-cita menulis cerpen. Belajar menulis cerpen dahulu sebelum menulis novel. Apabila sudah pandai tulis cerpen, insya Allah boleh menulis novel.
Lihat di sini:KELAS PENULISAN KREATIF

5. Rakan niaga / pengurus online akademi - Kami buka penyertaan ini kepada mereka yang mahu memulakan bisnes online tapi tiada produk untuk diniagakan. 3 produk utama akademi iaitu kelas online, produk digital ebook dan pakej iklan. Kesemuanya atas talian. Tiada stok yang perlu disimpan, juga tidak memerlukan modal tinggi. Hanya berbekalkan komputer dan talian internet.
Maklumat lanjut:RAKAN NIAGA AKADEMI

6. Kelas urus niaga akaun bisnes kecil WAHM SOHO - bagi mereka yang mahu belajar mengurus akaun bisnes.

Bagaimana kelas ini dijalankan?

Kelas berbentuk toturial ini dijalankan sepenuhnya secara online (atas talian). Protege akan diberikan ebook rujukan iaitu ebook belajar asas blog. Peserta akan dimasukkan dalam group kelas di facebook. Komunikasi adalah secara one to one (personal coaching) melalui pm di facebook atau group kelas. Nota dan toturial bergambar disediakan di dalam group kelas tersebut.

Jadual kelas adalah fleksibel, ikut masa peserta sendiri bila mahu belajar. Pertanyaan dan soalan boleh dilontarkan terus kepada guru online melalui message di facebook. Peserta hanya perlu rajin menyiapkan tugasan yang diberikan dan rajin bertanya dan berhubung dengan guru jika ada soalan yang ingin diajukan.

Tugasan yang diberikan adalah sepenuhnya terus membantu peserta menyiapkan blog masing-masing. Dengan ini peserta tidak perlu mengambil masa lain lagi untuk menyiapkan semula blog mereka.

Peserta  dan guru online hanya berhubung secara online sahaja. Hanya perlu ada kelengkapan gadget iaitu laptop atau komputer dan talian internet. Malah jika ada telefon canggih juga satu kelebihan kepada protege untuk membuat tugasan terus walau di mana pun mereka berada.

Ini adalah langkah awal, kami sediakan berdasarkan permintaan demi permintaan.

Maklumat lanjut ,KLIK SINI :

Satu lagi bisnes yang mudah dilakukan dimana-mana sahaja ialah menjana pendapatan melalui HANDPHONE/SIMKAD.Syaratnya sangat mudah iaitu hanya perlu menjadi pengguna dan ia sudah melayakkan anda menikmati kelebihan dan menjana pendapatan melalui simkad tersebut.Sesuai untuk semua orang termasuk suri rumah.
Untuk maklumat lebih jelas,lihat di sini:RAHSIA JANA PENDAPATAN MELALUI HANDPHONE

________________________________________________________________________
Bagi yang masih tercari-cari idea bisnes dari rumah,ebook ini sangat sesuai untuk anda.Antara yang terkandung dalam ebook ini ialah 101 idea bisnes dari rumah,strategi pemasaran secara offline dan online,khidmat pelanggan online,strategi pemasaran gaya Rasulullah,rahsia bisnes Siti Khadijah dan pengalaman usahawan berjaya.


Miliki Ebook ini sekarang!

Ebook 101 Idea Home-Based Bisnes

RM50 sahaja

11 Sebab kenapa anda perlu miliki ebook ini.

Bab 1: 101 Idea Home-Based Bisnes
Bab 2: Mula Bisnes Tanpa Modal
Bab 3: Rancang, Sasar Matlamat
Bab 4: Strategi Pemasaran Online
Bab 5: Strategi Pemasaran Offline
Bab 6: Operasi Dari Rumah
Bab 7: Khidmat pelanggan Online
Bab 8: Produk Digital vs Produk Fizikal
Bab 9: Strategi Pemasaran Gaya Rasulullah
Bab 10: Rahsia Bisnes Siti Khadijah
Bab 11: Pengalaman Usahawan SuksesP/s: - Trend bekerja dari rumah adalah trend terkini untuk masa hadapan. Jangan biarkan diri anda kepenatan dan terpinga-pinga di kemudian hari melihat bagaimana orang lain boleh hidup bahagia dan bebas walaupun hanya duduk di rumah.

Nur Balqis Qahira
010-7790237
nurbalqisqahira@gmail.com

No comments:

Post a Comment

NAK INCOME SETIAP 21HB DARI RUMAH??

Sila masukkan NAMA,EMEL & No.Telefon anda untuk membolehkan saya menghantar maklumat lengkap.

Nama

No.Telefon

Emel

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...