Nak Gaji Setiap 21 hb Part Time Dari Rumah?


SILA MASUKKAN NAMA & EMAIL ANDA UTK SAYA MEMBERIKAN MAKLUMAT LENGKAP!

Nama

No.Telefon

Emel

Sunday, 15 June 2014

Bina Pendapatan Pasif Melalui Handphone Anda


Teks:Nur Balqis Qahira

Anda sudah ada pendapatan pasif?

Apa itu pendapatan pasif?
Mungkin ada lagi yang tidak tahu apa yang didefinisikan sebagai pendapatan pasif.

Apakah maksud sebenarnya?

Maksud pendapatan pasif ialah anda hanya perlu 'buat kerja sekali sahaja tetapi selepas itu dapat bayaran tanpa henti' atau dengan kata lain buat sekali,makannya berkali-kali.Sebagai contoh,menulis buku dan anda akan mendapat royalti selagi buku tersebut terjual.Selain itu,pelbagai inisiatif yang dilakukan untuk membina pendapatan pasif.Salah satu sumber pendapatan pasif ialah melalui handphone yang anda guna sekarang.

 Pasif lawannya ialah aktif. Kebanyakan orang memperolehi pendapatan aktif. Maksudnya mereka dibayar berdasarkan kepada masa bekerja.Contohnya, mereka perlu masuk bekerja jam 8.30 pagi dan pulang jam 5.45 pm atau mengikut shift yang telah ditetapkan.

Berbeza dengan orang yang mempunyai pendapatan pasif yang lumayan,mereka mempunyai lebih banyak masa yang terluang seterusnya membolehkan mereka bebas untuk melakukan apa yang mereka suka seperti bercuti pada bila-bila masa tanpa perlu bersusah-payah memohon cuti daripada majikan, membeli-belah ketika orang lain sedang bekerja dan boleh meluangkan masa sepenuhnya bersama anak-anak mereka.

Gabungan pendapatan pasif dan aktif adalah amat baik.Sementara membina pendapatan pasif,pendapatan aktif juga masih boleh diteruskan.


Bagaimana membina pendapatan pasif melalui handphone yang kita guna sekarang?

Pertama kali,saya nak tanya,anda pengguna handphone,bukan?Sudah berapa lama guna handphone tu?Adakah handphone anda liabiliti atau aset?Percaya atau tidak,handphone saya adalah sumber pendapatan kedua saya.Dan sudah tentu anda juga boleh menjadikan handphone sebagai sumber pendapatan kedua seperti saya asalkan anda menjadi pengguna yang bijak.





Di sini,saya ingin memperkenalkan satu produk telekomunikasi iaitu simkad ToneExcel.Ia merupakan simkad prepaid prabayar seperti prepaid-prepaid yang lain.Dalam entri ini,saya terangkan secara ringkas tentang simkad ini di samping fungsi-fungsi amnya iaitu membolehkan kita membuat panggilan kemana jua dengan kadar panggilan 28 sen seminit,15 sen per SMS dan internet juga ditambah dengan pelbagai kelebihan lain yang sukar didapati daripada telco lain.

Ia berharga RM90 sekeping(mengandungi airtime sebanyak RM30 di dalamnya)

 Toneexcel adalah anak syarikat AirAsia.TuneTalk ini sebahagian besarnya dimiliki oleh Tune Group,yang mengandungi AirAsia,Tune Hotel,Tune Money,TuneTalk dan juga Tune Insurans.Ia juga dimiliki oleh Celcom sebanyak 38%.Oleh itu,di mana ada line Celcom,di situ ada line TuneTalk.

Kelebihan : 

1.Setiap kali anda topup,anda akan diberikan point.Point terkumpul tersebut boleh ditebus untuk mendapatkan tiket penerbangan AirAsia secara percuma,smartphone percuma,diskaun 30% menginap di Tune Hotel dan yang bestnya point tersebut tiada tarikh luput.Ia kekal aktif selagi simkad aktif.




Selama ini,anda topup dapat point tak?Dapat tiket penerbangan AirAsia secara percuma tak?Cuba fikirkan,anda menggunakan simkad lain dan topup melebihi RM30 sebulan,apa yang anda dapat?Tak dapat apa-apa kan melainkan SMS,CALL dan Internet,habis kredit habis lah,tak dapat apa-apa pulangan!
Contohnya :
Dari KL ke Penang memerlukan 2000 point
Dari Kota Kinabalu ke KL memerlukan  4000 point
Dari KL ke Surabaya memerlukan 6000 point
Dari KL ke Dhaka memerlukan 4000 point
Dari KL ke Myanmar memerlukan 4000 point
Dari Taiwan ke Kota Kinabalu memerlukan 4000 point

Asalkan ada penerbangan AirAsia,maka adalah point-point tertentu yang boleh anda tebus.Untuk menebus tiket-tiket tersebut,anda boleh menghubungi khidmat pelanggan TuneTalk di 13100.


Lihat point di bawah berdasarkan jumlah topup.Berapa jumlah wang anda selalu guna setiap bulan atau setiap tahun?Ada yang melebihi RM1000 setahun?

Top Up
Tune Talk Points
RM3
3
RM4
4
RM5
8
RM10
20
RM15
30
RM20
40
RM30
70
RM50
120
RM100
240
RM200
480
RM300
720
RM500
1200
RM1000
2400


2.Dengan menggunakan simkad ini,anda akan dilindungi dengan Insurans Kemalangan(PA) bernilai RM100,000 secara percuma jika anda topup RM50 sebulan.Anda topup berapa sebulan?Ada dapat benefit macam ni tak?

3.Anda boleh mengekalkan nombor kesayangan anda.

4.Anda boleh topup dimana jua kedai yang menjual topup di seluruh Malaysia dan juga di stesen-stesen minyak,e-pay termasuk topup secara online melalui Maybank2u,Cimb Cliks dan lain-lain.

5.Ia juga memberikan peluang kepada sesiapa sahaja yang ingin menjana pendapatan tanpa perlu mengeluarkan apa-apa modal lagi.



Adakah anda ingin tahu caranya?Biar saya terangkan di sini secara ringkas.

Sekiranya anda berminat untuk menjadikan ia sebagai satu peluang untuk menjana pendapatan,saya syorkan kepada anda supaya mempromosikan simkad ini kepada ahli keluarga,kawan-kawan atau sesiapa sahaja.Anda boleh mempromosikan simkad ini secara online ataupun offline mengikut keselesaan anda.Bagi anda yang tercari-cari peluang menjana pendapatan,suka berfacebook,inilah peluang untuk anda menjana pendapatan dari rumah.

Jika anda seorang Surirumah, Ibu, Pekerja Swasta? Kerajaan? dan sebagainya yg masih mencari peluang BISNES yg membolehkan anda menjalankannya hanya dari rumah @ di mana-mana sahaja.. ikut keselesaan anda..
TAHNIAH! Anda telahpun menemuinya di sini. 

Saya tunjukkan bagaimana menjana pendapatan dengan sekeping simkad ni.
Cara ToneExcel Membayar Komisyen Terus KeAkaun.

Maklumat Pembayaran Komisyen di Program ToneExcel:

1. FastTrack Bonus: Setiap seorang yang anda sendiri taja(maksudnya jika anda ajak orang lain guna simkad ini), anda akan diberikan bonus RM20 dan anda boleh taja seberapa ramai yang anda suka, tiada limit. Jika anda menaja dari 1-15hb, bonus akan dibayar pada hujung bulan, jika anda menaja dari 16-31hb, bonus akan dibayar pada 11hb berikutnya. Setiap pembayaran bonus akan di tolak RM3 untuk kos pengurusan.

Anda boleh mempromosikan simkad ini melalui laman sosial seperti facebook dan lain-lain untuk mengajak orang lain menggunakan simkad ini serta berkongsi kelebihannya.

Saya ulangi,anda juga tidak perlu menyimpan stok simkad anda korang hanya perlu menempah simkad jika ada rakan-rakan atau saudara mara mahu menggunakan simkad ini.Jadi,tiada risiko kerugian!


2. Komisyen Top-up: Setiap orang yang anda taja sendiri, dipanggil Level-1, dan sesiapa yang ditaja oleh Level-1 dipanggil Level-2, begitulah seterusnya. ToneExcel membayar komisyen setiap kali mereka topup sehingga Level-3 dan setiap level adalah infinity. Komisyen topup dari 1-31hb akan dibayar pada 21hb berikutnya. Asalkan komisen tersebut melebihi RM30,ToneExcel akan transfer ke akaun anda,jika tak cukup,mereka akan simpan dan dibawa ke bulan berikutnya.Setiap pembayaran bonus akan di tolak RM3 untuk kos pengurusan.

Komisyen yang dibayar kedalam akaun bank anda adalah:
(Jika kita sendiri top-up dari RM20-RM59)
Level-1 sebanyak 6%
Level-2 sebanyak 3%
Level-3 sebanyak 11%

(Jika kita sendiri top-up dari RM60 dan keatas)
Level-1 sebanyak 10%
Level-2 sebanyak 3%
Level-3 sebanyak 13%

Lihat satu contoh di sini:

Apa akan terjadi jika anda berjaya menaja 10 orang di Level-1,dan Level 1 anda juga berjaya menaja 10 orang setiap seorang di Level 2 dan Level 2 anda juga berjaya menaja 10 orang setiap seorang di Level 3.Anggapkan setiap seorang top up RM30 setiap bulan.

Level-1   10 X RM30 X 6%= RM18
Level-2   10 X 10 X RM30 X 3 % =RM90
Level-3    10 X 10 X 10 X RM30 X 11%= RM3300
Total RM3408



Bulan tersebut anda akan mendapat RM3408.Siapa nak bagi...tapi yang penting,agak-agaknya lah,bulan depan mereka akan topup lagi tak?Jawapannya pasti YA.Dan ini bermakna,bulan depannya anda akan dapat komisen lagi,itulah yang akan terjadi kepada anda setiap bulan.Tiap-tiap bulan dapat komisen.

Anda juga boleh kekalkan nombor lama kesayangan anda.Simkad Tune Talk Tone excel ini juga diiktiraf oleh Lembaga Pelindung Dan Kebajikan Pengguna Malaysia(LPKPM).

Ramai yang memberikan alasan demi alasan, itulah inilah.Namun, ramai juga yang terdiam jika ditunjukkan bisnes ini boleh memberikan satu bukti pendapatan yang tidak jangkakan dengan modal RM90 sahaja. Masih tidak percaya? Kenapa tidak cubalah sendiri untuk bina pendapatan yang hebat dengan bisnes Toneexcel.Hanya menjadi pengguna simkad ini dan sebarkan kelebihannya.Pastikan anda akan percaya jika anda buat bersungguh- sungguh. 

Hanya dengan berkongsi kelebihan simkad secara online di facebook atau laman sosial yang lain sahaja pun boleh mendapat pendapatan yang tidak dijangkakan.Masih tak yakin dengan simkad ni?Hanya melihat orang lain menikmati kelebihan simkad ni kerana dihalang oleh perasaan negatif anda?Oh..rugi

Tersangatlah RUGI kalau anda terlepas pandang peluang keemasan ni.Bukan kena buat apa pun.Hanya jadi PENGGUNA yang bijak.Bulanan maintain topup rm20 jer.Takkan tak boleh kan?Bermodalkan rm90,sekeping SIMKAD, percuma lagi kredit panggilan rm30, dah boleh buat income.Gaji 3 kali sebulan.Santai sambil online di facebook.Komisyen topup lagi.Bonus tahunan,bonus pencen sepanjang hayat.Boleh diwarisi.Maknanya duit tetap masuk.Nak fikir lagi? TERPULANG.

KENAPA ANDA PERLU MEMILIH TUNE TALK TONEEXCEL?
1.Bukan bisnes MLM,Skim Piramid & Bukan bisnes topup.
2.Merupakan Program Rujukan(Referral Program)
3.Tidak perlu menukar handphone
4.Tidak perlu menukar nombor
5.Tidak perlu produk knowledge
6.Tidak perlu bajet tambahan
7.Tidak perlu simpan stok
8.Percuma Insurans Kemalangan dan tiket AirAsia
9.Modal rendah & rendah risiko
10.buat kerja sekali boleh dapat bonus banyak kali

Opss,hampir terlupa pulak saya,kalau topup RM30 sekaligus,korang dapat BONUS topup RM10.So,dapat topup RM40.Kalau topup RM50 sekaligus,dapat BONUS RM20.Total topup korang RM70 jika topup RM50 sekaligus.

  Apa kata mereka yang menjalankan perniagaan tunetalk toneexcel ini.  
Apa yang telah saya perolehi selama menyertai program ToneExcel ini:
Saya bekerja sebagai office boy selama 9 tahun dan gaji saya hanyalah 
RM1,200 sebulan, Saya buat program ToneExcel ini sebab saya 
orang susah dan mahu mengubah kehidupan keluarga saya. Saya kenal 
program toneexcel yang hanya menawarkan keuntungan sen-sen dan 
saya buat selama 1 tahun 10 bulan secara konsisten, hari ini saya sudah 
dapat 5 angka setiap bulan.

Terima kasih ToneExcel kerana mengubah kehidupan saya.


Anda buat anda dapat, anda hanya perlu bertahan dan bersabar.
Hamka Marsaling.
Kota Kinabalu, Sabah.
Salam sejahtera.

Dulu I pun susah macam ramai kawan-kawan lain, 

nak dapat RM2,000 terpaksa kerja 12 jam, sangat penat 
sangat susah...

Bila i dah join TuneTalk ToneExcel, i cuma pakai simkad, 

sharing sahaja pun dapat income hampir RM13,000 
setiap bulan.


Rosanne Goh
Johor Bahru, Johor.






Hari Presentation di HQ yang sudah tidak lagi boleh menampung gelombang 

kedatangan ahli ToneExcel setiap Rabu dan Ahad.








Tergerak hati nak buka maybank2u,ingatkan ada orang tersilap transfer.Lepas tu saya klik pada ''today transaction",oh rupanya ini adalah pandapatan sampingan yang saya dapat dari simkad ini.
(30 Januari 2014)


14 Februari 2014

Bukti sudah terbentang di depan mata.Hanya perlukan tindakan yang bijak sahaja!

APA TUNGGU LAGI?DAPATKAN SIMKAD INI SEKARANG!JADILAH PENGGUNA SETIA YANG BIJAK!



PELUANG KEJAYAAN ada di mana-mana dan bila-bila masa pun.Kata orang, kalau satu TINGKAPpeluang tertutup, nanti PINTU peluang lain pula akan terbuka.Tapi, masalahnya, ramai dok tenung je tingkap/peluang yang tertutup tu sampai tak sedar-sedar  pintu PELUANG LAIN dah DIBUKA! Faham kan?


Saya tekankan di sini,kita bukan menjalankan perniagaan menjual topup/prepaid,tidak.Kita menjalankan perniagaan mengedar atau mempromosi simkad ini.Mereka boleh topup dimana-mana sekalipun.

Jom mulakan sekarang!

RM100 sahaja(termasuk buku panduan lengkap)

*Sila daftar percuma dulu,klik sini(klik pada "Daftar"):www.bisnesprepaid.com/nurbalqisqahira

*Atau terus tempah simkad anda dan mulakan langkah PERTAMA.

Sila klik BUTANG TEMPAHAN di bawah untuk PENGHANTARAN SEGERA!

Jika ada maklumat kurang jelas, hubungi saya melalui cara di bawah.
















Yang benar,

Nur Balqis Qahira

Boleh add dan pm saya di facebook profile :

Hotline(SMS/Whatsapp):010-7790237

Email : nurbalqisqahira@gmail.com

URL : http://nurbalqisqahira.blogspot.com/

P/s :- Ketika anda sedang berfikir-fikir untuk membuat keputusan, atau meragui simkad ini, orang lain sudah pun membuat pembelian dan bertindak. Malah mereka sudah menikmati kelebihan simkad  ini. Kini tinggal masa sahaja yang akan menentukan kejayaan mereka sebagai pengguna simkad ini.



P/p/s :- Semakin lama anda menunggu, semakin lambat kejayaan anda. Bertindak sekarang dan dapatkan simkad ini sekarang... seterusnya, bersedialah menikmati pendapatan pasif dan kelebihan lain 
simkad ini.

P/p/p/ps:Anda tetap perlu topup walaupun anda tidak menggunakan simkad ini.Jadi,Jadilah pengguna setia yang bijak!Pilihan di tangan anda sama ada membiarkan peluang berlalu begitu sahaja atau menjadi pengguna yang bijak!

No comments:

Post a Comment

NAK INCOME SETIAP 21HB DARI RUMAH??

Sila masukkan NAMA,EMEL & No.Telefon anda untuk membolehkan saya menghantar maklumat lengkap.

Nama

No.Telefon

Emel

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...