Nak Gaji Setiap 21 hb Part Time Dari Rumah?


SILA MASUKKAN NAMA & EMAIL ANDA UTK SAYA MEMBERIKAN MAKLUMAT LENGKAP!

Nama

No.Telefon

Emel

Sunday, 6 April 2014

Rahsia Langsaikan Hutang Anda Dengan Duit Extra

Teks : Nur Balqis Qahira
Foto : Google

Hutang!Hutang kereta,hutang motor,hutang rumah,hutang perabot,hutang bank,hutang kad kredit,hutang PTPTN,hutang dengan kawan-kawan,semuanya hutang.Akhirnya hidup dalam bayangan hutang.Hutang menyebabkan keresahan hati,kemurungan,hidup dalam tekanan dan pelbagai lagi masalah yang timbul disebabkan hutang.


Golongan muda yang terbeban dengan hutang PTPTN


Terbeban dengan hutang? Nah, Nabi ajarkan cara untuk menghilangkan keresahan melalui Hadis Riwayat Abu Daud 4/353:

Abu Said Al-Khudhri RA berkata: “Pada suatu hari Rasulullah SAW masuk ke masjid. Tiba-tiba ada seorang sahabat bernama Abu Umamah RA sedang duduk di sana. Beliau bertanya: ”Wahai Abu Umamah, kenapa aku melihat engkau sedang duduk (di masjid) di luar waktu solat?” Beliau menjawab: ”Aku resah memikirkan hutangku, wahai Rasulullah.” Beliau bertanya: ”Mahukah aku ajarkan kepadamu sebuah doa yang apabila engkau baca maka Allah taala akan menghilangkan keresahanmu dan melunasi hutangmu?” Dia menjawab: ”Sudah tentu ya Rasulullah.”

Beliau bersabda,”Jika engkau berada di waktu pagi mahupun petang, bacalah doa:

اللَّهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ مِنْ الْهَمِّ وَالْحَزَنِ وَأَعُوذُ بِكَ مِنْ الْعَجْزِ وَالْكَسَلِ وَأَعُوذُ بِكَ مِنْ الْجُبْنِ وَالْبُخْلِ وَأَعُوذُ بِكَ مِنْ غَلَبَةِ الدَّيْنِ وَقَهْرِ الرِّجَالِ

“Ya Allah, sesungguhnya aku berlindung kepada Engkau dari perasaan resah dan sedih. Aku berlindung kepada Engkau dari sifat lemah dan malas. Aku berlindung kepada Engkau dari sifat pengecut dan kedekut. Dan aku berlindung kepada Engkau dari belenggu hutang dan kekerasan manusia.”

Tak boleh membaca dengan lafaz Arab? Bahasa Melayu pun boleh.. Sungguh Allah itu Maha Mengerti..
(Sumber:Fanpage Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim)


Ok,Rahsia Langsaikan Hutang Anda Dengan Duit Extra.Mana nak dapat duit EXTRA?

Saya nak bongkarkan satu rahsia kepada anda bagaimana mendapat duit extra melalui handphone yang anda guna sekarang.Sudah tentu pembaca blog saya adalah pengguna handphone seumur hidup,bukan?

Tahukah anda bahawa handphone adalah aset untuk menjana pendapatan tanpa had dengan berbekalkan satu simkad sahaja?Handphone bukan liabiti atau tanggunggan tetapi satu aset yang mampu memberi pendapatan atau duit EXTRA kepada anda asalkan anda tahu caranya.Ia juga tidak mengganggu kerjaya utama anda.

Maklumat lengkap,baca di - Jana Pendapatan Melalui Handphone(klik)*Kebebasan Bermula dari Minda*


Jana RM800-RM1,000 Secara Part Time Dari Rumah

Terbongkar: Rahsia Menjana RM800-RM1,000 Secara Part Time Dari Rumah! Sertai Webinar Percuma Ini Untuk Rahsia Manjana Duit Automatik Dari Internet.KLIK SINI

No comments:

Post a Comment

NAK INCOME SETIAP 21HB DARI RUMAH??

Sila masukkan NAMA,EMEL & No.Telefon anda untuk membolehkan saya menghantar maklumat lengkap.

Nama

No.Telefon

Emel

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...